Žiť zdravšie znamená žiť lepšie.

Silná trojka - MORINGA RHODIOLA ASHWAGANDHA


Predstavuje nevyhnutného sprievodcu životom moderného človeka, ako doplnok výživy a súčasne ako pomoc pri zdolávaní stresov každodenného života. PREČO?

Stres na nás dolieha každý deň, bez ohľadu na vek, pohlavie alebo sociálny status. Je dokázané, že silné stresové podnety, najmä ak sú trvalejšieho charakteru, podlamujú zdravie.

Naše telo sa síce do určitej miery vie brániť  následkom stresu – hovoríme že sa adaptuje, ale stojí ho to veľa energie a veľkej spotreby antioxidantov. To vedie k únave, oslabenej imunite a k rozvoju rôznych chorobných stavov.

Unikátna kombinácia

Unikátna kombinácia najbohatšieho prírodného zdroja živín (Moringa Oleifera)  a najsilnejších prírodných adaptogénov (Rhodiola Rosea a Ashwagandha) ponúka súčasné riešenie nedostatku potrebných živín (antioxidantov), substrátov na podporu tvorby energie a zároveň lepšie odolávanie stresovým podnetom.

Všetky tri zložky tohto unikátneho výživového doplnku podporujú imunitu, avšak každá z nich dodáva tomuto komplexu ešte niečo naviac:

MORINGA

Moringa Oleifera (moringa olejodárná) nesie často prívlastky:  „superpotravina“, alebo "najbohatší rastlinný zdroj potravy". Obsahuje  približne 90 zložiek, ktoré sú vedecky dokázané a liečebne overené.

Patria sem napr. vitamíny (najmä  C, B3, A), minerálne látky (vápnik, horčík, fosfor, železo, zinok), esenciálne aminokyseliny, nenasýtené mastné kyseliny (omega-3, omega-6, omega-9), chlorofyl, dôležité stopové prvky a enzýmy. Predmetom stáleho výskumu sú  špecifické látky, zvané salvestroly u ktorých sa dokázal protirakovinový účinok.

RHODIOLA

Druhou, nemenej významnou zložkou prípravku je Rhodiola rosea (rozchodnica ružová), ktorá pre svoju krásu, vôňu a oblastí v ktorých rastie, dostala aj názov „ruža hôr“. Je označovaná ako liečivá a adaptogénna rastlina, ktorá  pomáha vrátiť organizmus do rovnováhy bez toho, aby sa narušili normálne biologické funkcie.

Obsahuje najmä flavonoidy, salidrosidy, rosavin, terpény, triesloviny, ktoré pôsobia detoxikačne a majú adaptogénne schopnosti, ďalej organické kyseliny (najmä  kyselina citrónovú a jablčnú ), minerály a stopové prvky. Jej obsahové látky pomáhajú zvýšiť duševnú aj fyzickú schopnosť a odolávanie stresom pomocou zvýšenej tvorby serotonínu a dopamínu.

Pôsobí priaznivo na srdcovo-cievny systém, chráni pred vysokým krvným tlakom a pozitívne vplýva aj na žľazy s vnútornou sekréciou (napr. štítna žľaza, nadoblička). Posilňuje imunitu, pomáha pri rekonvalescencii, má protirakovinové účinky. 

V súčasnosti prebieha ďalší vedecký výskum pre potvrdenie preventívnych a liečebných účinkov Rhodiola rosea, najmä jej použitie pri depresii, poruchách pamäti, traumatickom poranení mozgu, či Parkinsonovej choroby.

ASHWAGANDHA

K rastlinám, ktoré môžeme nazvať "adaptogénne", patrí aj Ashwagandha (vitánia opojná), tretí člen tohto unikátneho výživového doplnku. Je známa z tradičnej indickej ľudovej medicíny a hovorí sa jej aj indický ženšen. Z jej obsahových účinných látok treba spomenúť: rastlinné alkaloidy, flavonoidy, taníny, saponíny a steroidné laktóny.

Alkaloidy posilňujú najmä imunitu, flavonoidy majú antioxidačný vplyv (viaceré výskumy tiež ukazujú, že tieto látky môžu chrániť telo aj pred nádorovým bujnením).

Steroidné laktóny sú biologicky aktívne látky, ktoré posilňujú vitalitu a protinádorové pôsobenie. Witanolid A má navyše pozitívne účinky aj na nervový systém. Ďalej sú tu vitamíny a minerály, najdôležitejšie je napríklad železo, ktoré pomáha na krvotvorbu, ďalej sú to aminokyseliny, glykozidy, taníny, triesloviny, saponíny, oligosacharidy či fytosteroly.

Ashwaghandha má širokospektrálne účinky:

Vplyv na mentálne zdravie a nervový systém: zlepšenie koncentrácie, podporu pamäte a lepšie sústredenie sa. Pôsobí proti nadmernej únave, úzkosti, stresovému vypätiu, depresii a na celkové upokojenie mysle. Významné sú jej účinky v oblasti mentálneho zdravia, podporuje zdravé fungovanie mozgu, zlepšuje nespavosť.

Podpora sexuálneho života: patrí medzi prírodné afrodiziaka, podporuje plodnosť a potenciu. Pomáha totiž lepšiemu prekrveniu pohlavnej sústavy a u žien aj oblasti panvy, čo pôsobí proti neplodnosti a u žien aj proti frigidite.

Vplyv na kardiovaskulárny systém: Podporuje cirkuláciu krvi a krvný obeh, vďaka čomu zlepšuje krvné zásobenie všetkých tkanív v tele. Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a vďaka vysokému obsahu železa pôsobí aj na zvýšenie počtu červených krviniek.

MORINGA RHODIOLA ASHWAGANDHA - prínos užívania výživového doplnku  

Všetky uvedené zložky majú antioxidačné účinky:

Chránia bunky pred vplyvom voľných radikálov, čím sa spomaľuje predčasné starnutie, podporujú obranyschopnosť tela, pôsobia  protizápalovo. Podporujú celkovú vitalitu organizmu, dlhodobú vysokú fyzickú a mentálnu výkonnosť, majú omladzujúce účinky. Posilňujú výživu a imunitu, urýchľujú rekonvalescenciu a regeneráciu. 

Tento výživový doplnok pomáha telu prispôsobiť sa stresu rôzneho druhu, zmierniť únavu, úzkosť a depresiu, obnoviť v tele rovnováhu a pocit harmónie. Zásadou pre dosiahnutie účinnosti je správne a dlhodobejšie užívanie.